Memoriál Oldy Dvoroka 2016

11.10.2016 19:15

V sobotu 9.října 2016 naše Záchranná brigáda kynologů společně s Moravskoslezskou brigádou pořádala závod záchranných psů v terénním vyhledávání Memoriál Oldy Dvoroka. Tato akce se koná každoročně na počest našeho bývalého kamaráda a kolegy záchranáře a již tradičně probíhá na podzim ve Větřkovicích u Vítkova.

V kategorii RH-FL B soutěžilo celkem 9 psovodů a závod posuzoval pan rozhodčí Karel Pavlík. Jako tradičně i letos závodníkům počasí bohužel moc nepřálo a většinu dne propršelo a byla zima. Při speciálech se dal chvílemi hustý déšť ještě snést, ale u poslušnosti se ztížené povětrnostní podmínky u hodně psů projevily na jejich bodovém hodnocení.

Nejen ve speciálu, ale také celkově se nakonec nejlépe zadařilo Pavle Juchelkové z Moravskoslezské brigády, která se se svým Anglickým špingršpanělem Carlosem od Jakubského rybníka umístila celkově na 1.místě. Odnesli si také pohár za 1.místo za nejlepší speciál. Celkově druhá, a s 1. místem za nejlepší poslušnost, se umístila Júlia Bukovinská opět z Moravskoslezské brigády se svojí kříženkou Aminou. Na 3.místě se pak umístil Martin Brandner s Curly Coated Retrieverkou Ginou (Itchy Feet of Ginger Libami). Všem vítězům moc blahopřejeme!

Součástí víkendu byly také zkoušky dle MZŘ v kategoriích RH-FL E a RH-FL A, které posuzoval pan rozhodčí Květoslav Štibora. Celkem se zúčastnili 4 psovodi. Gratulujeme všem úspěšným!

Děkujeme všem účastníkům a organizátorům, za příjemnou atmosféru během celé akce. Stejně tak sponzorům za věcné ceny pro vítěze!

 

Fotogalerie ZDE

 

 

Vzpomínka na Oldu Dvoroka

 

Ranní nástup účastníků závodu

 

Vyhlášení vítězů